BejelentésWEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A hallásértés két feladatból áll, akár TársalKodó, akár GazdálKodó vizsgáról van szó.

Az első feladatban a kérdéseket a,b,c, válaszlehetőséggel adják meg, és neked ki kell választani, hogy a hangzó anyagban elmondottak alapján, melyik variáció a helyes.

A második feladatban az angolul feltett kérdésekre angolul kell válaszolni. Nem feltétlenül kell egész mondat, pár szavas információ is elég, de válasz legyen a kérdésre. Jelölik, hogy egy kérdésre egy, vagy több információt várnak.

Összesen a két feladatban 15 kérdés van, mindegyik két pontot ér, tehát ebben a feladatrészben 30 pontot lehet szerezni.

Ahhoz, hogy biztonságban érezd magad, 20 pontot kell szerezned, ami több, mint 60%(18 pont), viszont van mire támaszkodnod, ha idegességedben elrontottál valamit a szóbelin.(Hogy mit lehet idegesség ellen tenni, azt leírtam a szóbelizőknek szóló tanácsokban)

Drága nyelvvizsgázók! Ahhoz, hogy értsétek a hallott szöveget, meg kell tanulni "hallani", azaz, hogy ne zajként érzékelje a fületek az idegen nyelvet. Ehhez idő kell. Egy hónappal a nyelvvizsga előtt nem elég elkezdeni. Tehát, még mielőtt a jelentkezés halvány ötlete körvonalazódik a kis fejecskétekben, kezdjetek rendszeresen angol szöveget hallgatni. Zene nem jó, mert a dallam elveszi a figyelmet. És nem kell meredten hallgatni, és elkeseredni, hogy nem értesz belőle szinte semmit, hanem hagyni kell, hogy az angol szöveg körülfolyjon.

Nyugodtan takaríts, mosogass, vagy szereld a motorodat/biciklidet közben, vagy éppen kocogj vagy súlyt emelj, bármit csinálhatsz, ami közben lehet szöveget hallgatni. Ha megértesz valamit, nagyon jó, ha nem, az is ugyanolyan jó. Hagyd, hogy a füled szokja, hogy nem csak magyarul kell értenie.

Ha már értesz valamennyit erőfeszítés nélkül, akkor kezdheted a hallásértés feladatokat gyakorolni, mondjuk az online nyelviskolámban.

Linkek hallgatáshoz: a Voice of America nyelvtanuló oldala, ahol gyönyörű lassan beszélnek, és el is olvashatod a hanganyag átiratát

a BBC 6 perc angol oldala ha már jobban megy a BBC radio 4 oldala ahol be nem áll a szájuk egész nap

És itt van egy ritka gyöngyszem az üzleti vizsgára készülőknek: a The Economist podcast oldala

És hogy a turizmus vizsgára készülők se maradjanak ki, egy igazi érdekesség: angol oldal Magyarországról
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!